Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Stämma av


Vecka tretton har då inte visat sig från sin muntraste sida. Kan det vara slumpen eller kanske otursnumret i sig? Självfallet är det inte så utan snarare en blandning av nervositet och vinsthemtagningar. Det blir så påtagligt tydligt att alltför hastiga uppgångar kräver en rekyl för att vara sunda. Vecka tolv var en sanslöst optimistisk yra för Frihetsfonden med 3,49 % i uppgång och veckans sänke är inte ens i närheten att ta ut den uppgången. Vad bjuder fredagen på? Min gissning är att nedgången fortsätter ett litet tag till men att det finns mer att hämta under våren.

Telia Sonera, som jag plockade in i portföljen nyligen, fyller på kassakistan med närmare fem svenska miljarder från den turkiska bolagssidan - trevligt minst sagt. Det är nog för sent nu för att förmedla en extrautdelning vilket är lite trist men direktavkastningen är likväl fortsatt god på dessa nivåer. Telia Sonera är en av de få uppgångarna för dagen hos mig.

Utdelningen ifrån Castellum omsatte jag idag i SCA som är lite halvdissad av flera skäl - inte minst på grund av flygaffärer och tondöv VD. Det finns inte så värst mycket att köpa därute till bra pris men SCA får duga nu efter 4 % nedgång under veckan. Ser du något annat prisvärt som kan vara värt att titta på?

Att inte bo i närheten av vår huvudstad är en aning frustrerande då jag gärna hade gått på lite fler stämmor. En eller annan macka och lättöl efter att fått lyssna på kloka ledningar borde varje aktieägare få uppleva. Närmast är det ju Hufvudstaden som av naturliga skäl höll till på Grand. Tydligen avslogs ett förslag ifrån en aktieägare vid namn Thorwald Arvidsson - en man som tycks inneha aktier i många bolag och ofta lägger förslag på stämmor. Tydligen kallar han sig för bolagsstämmoterrorist medan andra benämner honom som en tokstolle eller rättshaverist. Nyfiken är jag dock på vad hans förslag innehöll. På SSAB:s kommande stämma har han ett prima förslag - att anta en vision om absolut jämställdhet på samtliga nivåer inom bolaget mellan män och kvinnor. Inte så tokigt, eller hur? Gubbväldet består lite överallt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Bara en liten kommentar....
    Thorwald Arvidsson har en eller några aktier i de flesta större bolagen och har under många år varit ett inslag på bolagens årsmöten.
    Vill bara visa upp sig för alla närvarande och håller långa anföranden som är mest pinsamma.

    Inget som du bör sakna även om andra delar kan vara informativa.
    Den stora fördelen med årsmöten är att man får direktinformation utan filtrering via journalister.
    Årsmöten, med styrelser och VD säger mer om bolagen än man tror.

    Besser

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, då vet jag vem denna man är. :)

      Radera
  2. Du får väl göra som Lundaluppen gjorde när han köpte in sig i alla bolag som hade Lund som säte. Allt för att kunna få licens att fika. Men jag håller med att Stockholm ligger lite avsides till.
    Håller med Besser om att direktinformationen säger en hel del. Bara kroppsspråket när vd håller tal, ger mer än att läsa vd-n har ordet från rapporterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen dum idé, faktiskt. Det finns ju en hel del roliga bolag i omkretsen. :)
      Du går på Skånemöllans stämma? God mat?

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg