Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Frihetsfonden Mars 2015


Månaden som passerade var en småskakig resa. För Frihetsfonden var det två veckor med plus och två veckor med röda siffror. Nettosparandet i fonden blev 7 000 kronor och värdeförändringen stannade vid 318 kronor. Vecka 14, som jag räknar till april månad, har däremot börjat mycket starkt. Mitt ark i Google Drive tillåter inte att visa icke aktuella siffror så därför kommer denna vecka med i redovisningen.

Mina innehav att utökats med tre - SJR in Scandinavia, SCA B samt Malmbergs Elektriska. Jag tror att bemanningsbranschen har en god tid framför sig, aktien har gått kräftgång en tid och direktavkastningen är god. SCA är inköpt i en liten post så som en bevakningspost. Malmbergs har sedan köp varit en succé för Frihetsfonden - inte minst i torsdags då aktien steg med 6,5 %. Direktavkastningen är hög och företaget går fint. Mitt inköp gjordes för ganska exakt en månad sedan och utvecklingen har varit drygt 18 %.


Frihetsfonden har passerat, åtminstone för stunden, 400 000 kronor vilket känns som en trevlig milstolpe. Ett delmål i målet mot ekonomisk frihet har också nåtts - att kapital minus bolån är mindre än 2 miljoner kronor. Delmål 2 som är om ett år motsvarar 1,8 miljoner - ett tufft men realistiskt mål. Med nuvarande sparnivå samt amortering har vi med noll procents avkastning 16,5 år kvar till skuldfrihet.

Jag har förfinat våra sparprocent och dessa är nu 18% till Frihetsfonden men 37% totalt där jag räknar in amorteringar och övrigt sparande. Tåget rullar vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg