Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Pengar måste jobba


Blandningen av mycket jobb för att jag slutar ett sådant snart och förberedelser för ett nytt tar mycket av den lilla tid jag har till övers. Allt som handlar om uppföljning av investeringar har helt kommit på skam vilket är lite tråkigt. Mina två depåer ligger för året på minus respektive plus, kan dock konstateras - 1 procent ner respektive 27 procent upp. En hel del innehav har avyttrats så som stormsäkring inför en kommande nedgång. Jag är förmodligen hopplöst tidigt ute och börsen lär väl tokrusa just därför - men sådant är investerarens leverne då toppar och dalar är svåra att nå.

Starbreeze borde jag ha sålt för länge sedan och köpt tillbaks igen. Men marknaden är nyckfull och vem vet om jag kommit in igen på lägre kurs? Det enda vi kan lära av historien är att vi borde agerat annorlunda om vi vetat vad vi vet idag. Av de innehav jag har idag är endast Starbreeze och Corline Biomedical på plus. Sedan toppen har jag tappat ungefär 7 procent vilket är en del. Dock ligger jag 44 procent upp på två år - det är bra att zooma ut lite ibland.

Numera så har jag svårt för att ha kapital stående som inte arbetar för mig. Det är väl en av de större anledningarna till att mitt lönekonto gapar tomt två dagar efter löning. Familjen Pennings buffertspar kommer därför att placeras i Klövern Pref och Akelius Residential Pref för att kunna ge lite avkastning. Rätt eller fel? Det får tiden utvisa men direktavkastningen på över 5 % lockar mer än en kort räntefond som ger noll och intet just nu. Skulle bufferten behövas så får det svida vad det lider.

Tweetdeck är dagens nya leksak. Hur kunde jag missa den?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg