Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Ruskfinal


November rusar mot sin final. Gott så, slaskiga november har inte många gemensamma nämnare med exempelvis sköna maj. Vill helst inte alls gå ut men av nöd och tvång så är det inget val jag har - jobb ska utföras och pengar dras in till hushållet. Ingen ljusterapi i sikte och med ett mörker likt ett smedsarsle behöver jag arbeta även på mitt sinnelag. Idag beställde jag några julpresenter på nätet till mina bästa barn och det är så enkelt och lätt numera och eftersom jag hatar - verkligen hatar - butiksträngsel så är det ren skär julefrid för mig.

Småsur blev jag däremot kring inköpet av en nybildskärm till datorn hemma. I min ålder börjar  läsglasögon bli attribut som man inte klarar sig utan. När det gällde datorskärm så var det så att jag med fåfängans rätt tänkte att en 27-tumsskärm i samma upplösning som den befintliga 24-tumsskärmen skulle skona mig från fönsterrutor på näsan ett tag till. Glad i hågen packades skärmen upp men med ett konstaterande att någon kabel för anslutning mellan skärm och dator inte följde med. Dåligt, Samsung - nu måste jag iväg till butik imorgon och köpa en HDMI- till DVI-kabel - dessa eviga sinnessjuka kopplingsvarianter i PC-världen.

I helgen som gick har jag och fru Penning gjort en finfin affär - en del kallar det att spara men jag kallar det att dämpa förluster. Två nya dubbade vinterdäck samt hjulskifte på båda vagnarna samt förvaring av sommardäcken - artonhundra kronor. Det var en high-five på den vill jag hävda. Bilar är ett dyrt elände och alla begränsningar av skadan av att vara droskägare är positivt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

Populära inlägg