Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Snedsneglare


Jag har nog haft skygglappar på och försökt att hålla verkligheten ifrån mig. Men ni vet, liksom jag, att den kommer ikapp oavsett vad vi gör och imorse ringde väckarklockan efter en bedrövligt dålig nattsömn. Och arbetsdagen blev precis så trist och infantil som jag hade väntat mig. Det uppdrag som jag nu arbetar med och kommer att så göra under hela det först kvartalet suger, så som min son gärna vattenstämplar låg kvalitet.

Frugan frågade lite försynt om hur dagen varit, jag blev defensiv och kort, ville inte gärna förpesta ledig tid med att ytterligare sätta jobbet i fokus. Jag inser att jag måste dra ned huvudet mellan axlarna och rida genom det här projektet men jag hoppas innerligt att det inte ska dra ut på tiden. Jag har faktiskt redan nu, efter blott tre månader på mitt nya jobb, börjat snegla efter något annat. Då är det något som är fel, eller hur?

Satt ned ikväll och tog tag i nya You Need A Budget igen. Jag har skickat en del kritiska kommentarer till företaget bakom på avsaknad av funktioner och dylikt. Efter en timmes arbete med budgeten har jag dock insett att denna nya version är bra och kommer att bli riktigt bra. Förenkling är ledordet och jag gillar enkelhet. Nu ska jag bara ta mig lite tid att läsa genom de nya guiderna men det får bli en annan afton.

Börsen rasade samman idag och det innebär att bra bolag blev billigare. Vi får se vart den tar vägen framåt men för egen del är jag allt mer inställd på att bygga vidare på en livskraftig portfölj med goda utdelningar. Men jag behöver inte nödvändigtvis investera efter denna dipp för jag tror att det kan komma mer av den varan. Jag avvaktar en stund.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Läs om tankar kring mina investeringar och aktier på min blogg hos TradeVenue

Kommentarer

  1. Hej Per
    Vad tråkigt att det nya jobbet inte var vad du hoppades på. Även jag började nyligen på en ny tjänst som tyvärr inte heller var vad jag hoppats på.
    Kämpa på med livet och med ekonomin så kommer ljusare tider (i alla bemärkelser).
    Ha en fin helgdag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar, Max. Vi ska inte sörja - vissa människor sätter segel, så som du och jag, medan andra surrar fast sig i masten. Allt nytt är ny erfarenhet och leder till att man växer som människa. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg