Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Våga tänk stort för att vinna stort!


Att få pengarna att räcka till kan vara svårt. Men vi kan alla lära oss hur man på bästa sätt lägger upp en budget för varje månad, för att på så sätt enklare hushålla med de medlen man har. Samtidigt cirkulerar det berättelser på internet om ett par lyckliga få som över en natt blivit ekonomiskt oberoende.

Vare sig det handlar om att någon har lyckats placera in ett otippat vad på en fotbollsmatch, eller dragit det vinnande numret i ett lotteri, är det viktigt att komma ihåg att alla har samma möjligheter till att förändra sin ekonomiska situation.

Vissa köper inte lotter för chansen att vinna är så låg, men de som vinner, de vinner stort. Till exempel tog ett amerikanskt par hem en vinst på 1.7 miljarder dollar i den största lotterivinsten genom tiderna. Något som inte hade hänt om de inte deltog i tävlingen. Över en natt förändrades Lisa och John Robinsons liv. De har även bestämt sig för att donera en stor del av vinsten till den lokala kyrkan, samtidigt som dem har beslutat sig för att fortsätta arbeta som vanligt.

Lågoddsaren Leicester City chockade sportvärlden i årets upplaga av Premier League när de för första gången tog hem ligatiteln. Något ingen bortom sina vildaste fantasier kunde tro skulle ske.

En kvinna hade placerat ett spel med oddsen 5000-1 om att Leicester skulle ta hem ligatiteln. Något som minst sagt gav en utdelning som heter duga. Hon kammade hem hela 50 000 pund. Det visar att de mest galna spelen ibland går igenom.

Att våga lägga ett sådant spel kräver en viss typ av mental inställning. Personligen kommer jag att ta med mig den attityden inför Champions League. Där möter Atlético Madrid rivalerna Real Madrid, och du kan lita på att jag kommer att satsa på deras nästa Champions League match. Matchen väntas bli en riktig rysare, och jag hoppas på en stor utdelning.

Personer har också visat att en idé, varvat med tro, innovation och lite jäkla anamma kan komma att löna sig i slutändan. Många av dagens högst värderade företag tycks ha kommit från ingenstans. Men grundaren Mark Zuckerberg har arbetat hårt för att komma dit han är idag, och har idag tjänat 800 gånger sin ursprungliga investering.

Och slutligen, den otroliga framgångssagan om Spotify. Återigen visas att även länder med en mindre befolkning har den innovativa förmågan att transformera en idé till ett internationellt vinstdrivande företag. Vare sig det handlar om ett spel på en fotbollsmatch, eller en företagsidé, vill du alltid tänka stort!

Denna artikel publiceras i samarbete med Anne Heggelund

Kommentarer

  1. På tal(!) om att tänka stort, har inte Facebook grundaren tjänat något mer än 800 gånger sitt insatta kapital? (Siffrorna kanske är olika beroende på om man betänker att han skänkt bort/ska skänka bort ca 98% av sina tillgångar. Stort även det. )

    Tack för intressant blogg.

    Mvh

    M

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg