Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Herr Potatishuvud


Segare förkylning får man leta efter. Både jag och frun har nu gått i klinch om vem som kan prestera den värsta hostan eller det gulaste snoret. Båda barnen har tillfrisknat men de båda hårt arbetande föräldrarna gör så gott de kan för att både arbeta och hålla hushållet under armarna. ICA:s egen matkasse med trettiominutersrecept har räddat kvällsvarden flera gånger. TV-serier i soffan har blivit den enda sysselsättning som orkats med före ett tidigt sänggående. Skaffa ett liv, det vill vi göra. Men innan dess helst bli friska.

Vi ska väl vara glada att den finns en sjukförsäkring som stöttar oss när vi blir sjuka. Visserligen inget stort belopp men likväl en slant som utgör ett skyddsnät. Jag stör mig dock på karensdagen. Om jag går ner på knä en dag och bara inte orkar eller förmår att jobba på grund av sjukdom - varför ska jag då ändå försöka släpa mig dit, göra en medioker insats och kanske även smitta ned kollegor? Det är en cynisk regel enligt mig. Det måste ju spela roll vilken relation det finns mellan arbetsgivare och arbetstagare? Jag är lojal mot min arbetsplats och mina kollegor - det borde kunna få vara det i motsats riktning. Man kan ju vara cynisk tillbaka och stanna hemma fler dagar än nödvändigt - när man ändå förlorat pengar. Jag ser inte nyttan med det, inte alls. Kanske beror det på att jag alltid jobbar oavsett om jag är sjuk eller frisk.

Det närmar sig ett månadsbokslut men jag är inte där än. Under månaden så har jag köpt på mig Bulten, Dometic Group och FingerPrint Cards. Dessutom har jag ökat i de båda spelleverantörerna Paradox och Starbreeze. Evolution Gaming och I.A.R Systems har fått lämna. Aktierna är nu 75% av portföljen - vi får se när börskraschen kommer. Under tiden så köpte jag två, rosa Sverigelotten med hopp om fin utdelning.

Jag såg premiäravsnittet igår av West World. En trevligt och spännande inledning. Speciellt nu när jag sett färdigt på säsong 2 av Fear the Walking Dead. Ja ni ser! En sjuk soffpotatis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg