Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

I sinom tid


Att de röstande engelsmännen i majoritet önskar utträde ur Europeiska unionen är ett faktum - detta går inte att ifrågasätta. Vad det sedermera i praktiken kommer att innebära är mer diffust. Vi vet ju faktiskt inte vad det blir av det hela i skrivande stund - lämna eller inte? Lämna nu eller senare? Mer velande?

Vi vet desto bättre att Mr Market hatar osäkerhet och att morgondagen kommer att bli röd. Vad som sedan följer är svårare att sia om. Jag har själv till stora delar revat segel och sökt säkrare hamn men jag kommer också att påverkas.

Det ropas om att det kommer att bli köpläge imorgon vilket jag inte alls tror. Var och när botten i den här krisen nås i kombination med en redan negativ trend betyder urholkat kapital om man inte vidtagit åtgärder. Att inte hela tiden vara exponerad mot marknaden har inget med spekulation att göra utan att inte förlora pengar. Kan man räkna procent så förstår man detta. Det finns gott om bloggare därute som anser sig veta så mycket men saknar erfarenhet av vad en börskollaps innebär. I sinom tid lär de sig.

Jag rekommenderar lite midsommarhelgsläsning författad av Arne Talving i Börsvärlden. Det är inte annorlunda nu är någonsin. Att börsen i en negativ trend sedan 1982 aldrig legat högre under november månad jämfört med maj månad är fakta. Jag avser inte att investera en krona under sommaren av denna anledning, 32 procents börsexponering är redan väl tilltaget. Det är enbart om Starbreeze totalkraschar som jag fyller på lite.

Alla besserwissers som sedan skrattar åt mig att jag hade fel - det bjuder jag er på då jag följde den mest troliga vägen. Däremot - om jag får rätt, då beklagar jag enbart sorgen. Men det finns en tröst i erfarenheten och lärandet också.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg