Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Semesteraktier


Nu är klockan fredag afton och jag känner mig trött. Det är precis som all ork runnit av mig och att parkera mig i soffan är den enda aktivitet jag förmår. Jag har gått på semester. Denna dag är slutet på jobb och början på ledighet - fyra veckor - som min lekamen tydligen nu spetsat in sig på. Att rusa på i ekorrhjulet går bra så länge man lutar sig tillräckligt mycket framåt och samtidigt flyttar benen framför sig. Det vill varken min själ eller kropp mera.

Det känns fint och jag avser att ta tillvara dessa dagar. Familjen är helt ledig nu fram till mitten av augusti så det är bara att ta dagen som den kommer. Vi har inte bokar in något större utan låter allt ha sin gilla gång. Inget behov av att åka utomlands eller att slita med några hemmaprojekt heller.

Tog i veckan hjälp av min rådgivare Börsdata och ökade på både risk och värdepapper i portföljen. Investerad till femtio procent och med ett antal nya aktier tillfogade till guldhönan. De ligger redan finfint på plus - CTT Systems, Gunnebo, Lucara Diamond och SOBI.

En aktie som gått fint i veckan är Idogen som jag ägt ett bra tag. Nere på 25 % minus har jag varit men låtit den ligga i lådan. Den är en av fyra Hälsovårdsaktier jag har som kan gå åt skogen eller till skyarna. Corline är den värsta så här långt med minus 32 %.

Idag så är jag tillbaka på plus minus noll för året. 0.00%. Jag lyckats streta mig kvar på rätt sida index hyfsat bra men det här är ingen övning som direkt gör mig rik heller. Jag parkerar mig här med en halvfull portfölj och låter sommaren förföra mig. Jag avser inte att vidta några större ändringar nu.

Jag tillönskar mig själv en fin semester liksom jag önskar er detsamma. Må våra aktier stå oss bi.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg