Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

UPS är från helvetet

UPS är något från helvetet. Iallafall när det gäller deras sätt att hantera kundernas ärenden via sin nättjänst. Jag har sett mycket men aldrig något så dåligt som UPS. Uppenbarligen så har många usla erfarenheter av även de faktiska tjänsterna om man ska tro betygssättningen på Google. Sociala tjänster, så som Twitter och Facebook, samt betygstjänster, som Trustpilot håller UPS sig noga borta ifrån. Jag förstår varför.

Tyvärr måste jag ibland befatta mig med UPS då det finns leverantörer som anlitar dem. Härom veckan skulle jag få en försändelse via UPS men jag behövde ändra leveransdag. Det är hart när omöjligt.

När man inplementerar ett IT-system så måsta man ha med användarna. Annars är du död och begraven. UPS har ett av webbens sämsta, mest oanvändbara och otillgängliga system för oss stackars paketmottagare.

Bekräftelsemailet såg ut som nedan. Det fanns mycket att trycka på - användarvänligheten lyste med sin frånvaro. Jag provade med Signera nu. Gick inte så bra det heller.



Man kan registrera sig för ett s.k. myUPS. Det borde väl inte vara så svårt? Jag hade ett helvete innan jag lyckades skapa ett myUPS då varje gång något, enligt systemet, ansågs fel så nollställdes alla fält och jag fick börja om. Framförallt var det nära omöjligt att lägga in ett lösenord då jag inte fick någon hint om vad som ansågs korrekt eller säkert utan att det bara var fel. Det här gjorde mig nästan vansinnig.

Ändringar under myUPS säger systemet glatt att de sparats. Men det gör de inte. Jag vet ju inte vad det är som är fel. Mitt namn? Hur jag stavat det? Min skostorlek?

Tyvärr, käre kund. Du har fel men vi tänker inte berätta vad.


Tyvärr käre kund, du har ingen försändelse på väg. Eller så tänker vi inte tala om det heller.

Jag var synnerligen uppbragd. Jag fick ringa kundtjänst så att de ändrade leveransdag. Det lät inte på operatören att han var direkt ovan vid att kunder ringde, halvt uppgivna. Han lät trött.

Tror någon att paketet kom på den nya leveransdagen? Nä, det gjorde det inte. Det kom enligt mailet. Ingen var hemma. Paketet låg på trappen. Ingen hade tagit emot det.

UPS är från helvetet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg