Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Simpel vy


Jag undviker att leka spå kring börsen - men jag är nöjd med mina defensiva drag i detta strategispel. I slutet av juni var min mage sur nog för att blåsa ballasttankarna och öppna luckan för lite friskluft. Att detta nu i efterhand troligen var en korrekt reaktion tar jag som en glad flax-lax. Att inte förlora är att förbereda sig för nästa uppgång.


Jag ägnar mig åt den simpla tekniska analys som involverar simpla glidande medelvärden. Det är en bra analys, enligt mig. Lite som att backa och titta på en detaljerad målning på lite håll - alla penseldrag ska inte synas, är ju meningen. Och det konstverk som uppenbarar sig är inte helt olikt augusti 2015, eller vad tycker du?


Det kan bli så att ett dödskors snart uppenbarar sig även om det kan vara ett falskt sådant. Blir det äkta vara så är jag än mer nöjd med mina val som innefattar lite guld och silver.

Guldhönan ökar inte i vikt men åtminstone magrar hon inte heller. Jag har däremot plockat henne på en del fjädrar och fjun och lånat ut dem - via Lendify och Sparlån. Att tjäna lite pengar, och dessutom lite mer än inflationen, är också pengar.

Det finns lika många åsikter, investeringsstrategier och känslomässiga aspekter som det finns sparare. Så jag tar det med ro och gör enligt det sätt som känns bra för mig - att ta paus i investerandet tills trenden i målningen är tydlig.

Är man övertygad om att man är smartare än trenden så begrunda följande.


Nu är det dock helg efter en intensiv arbetsvecka och jag njuter inom kort ett glas rött. Njut av din fritid!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg