Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Leka kung


Jag vill vara som Zlatan. Jag vill ha en sådan där fin Volvo. Och där en snygg hustru sitter bredvid och ger mig en kärleksfull blick och två vackra barn sitter i baksätet. Vi åker genom natten i den fina bilen och jag framför den trygg och synnerligen manligt.

Man ska inte underskatta identitetskrisen som blottläggs när vi tar oss an reklamen på TV och i tidningar. Det vi inte anser oss vara, det vill vi bli och går det att köpa känslan så är det åtminstone en flukt av flärden. Vi luras som får lätt in i fållan och skuldsätter oss glatt upp över öronen för att få känna oss som Zlatan. Skillnaden är dock att Zlatan är rik som ett troll och får köra Volvon gratis om han så vill.

Har du inte råd att köpa Zlatans bil så kan du alltid privatleasa den. Fast det är nog billigare att boka en psykologtid eller att delta i en beteendeterapi. För du är inte Zlatan och du vill innerst inne inte vara det heller. Du vill mest troligt vara du och vara nöjd med det. Och det är heller inte mycket begärt då du redan är en vinnare - om du väljer det.

Det är enklare och bättre att göra sina egna val baserat på vad man egentligen vill - det gäller bara att hitta de där önskningarna och målsättningarna. Och det gör du inte medan du leker att du är någon annan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg