Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Matt i pälsen


Lyssnade på Rikatillsammans-podden, som är en favorit, där det gamla, hederliga köpstoppet vädrades på nytt. Egentligen blir jag inte riktigt klok på vad ett köpstopp är men förmodar att det i grunden handlar om att betvinga sin köplust och på så sätt undvika inköp av onödigheter vilket leder till minskade kostnader. Vissa kanske till och med vill påstå att de sparar pengar? Att vi sparar på miljön kan vi nog vara överens om.

Själv har jag nog aldrig anammat något som liknar ett köpstopp. Däremot så har jag ett ganska dåligt samvete efteråt när något inhandlats som faller under kategorin Onödigt. Jag har ofta lovat mig att bli bättre och jag försöker för det mesta att anstränga mig. Ett knep för detta är min berömda kassa- och budgetbok You Need A Budget. I detta verktyg finns en kolumn som heter Memo där jag sedan ett tid tillbaka tvingat mig att skriva en motivation till inköpet - något som är synnerligen effektivt, har det visat sig. Än så länge har det inte lett till att jag återbördat något inköp men däremot så tänker jag faktiskt efter alltmer när jag står i inköpsläge, så att säga - varför köpes denna vara?

Igår firade jag dock med inköp av glass i livsmedelsaffären. Det blev då, självfallet, Alvestaglass. Detta tillväxtbolag går som tåget och redovisar fina siffror och under den 14-19 mars är det handel i aktien. 270 procent har uppvärderingen varit så här långt och jag undrar sa flundran om inte Alvestaglass på sikt kommer att köpas upp av någon glacejätte? Jag behåller mina aktier och äter glass med nöje.

 Ytterligare en anledning att fira trots den bistra börsveckan som passerade var att handeln i Spiltan-aktien ledde till ny fastställd kurs på tiotusen riksdaler jämnt. Dataspelsföretaget Paradox är fortfarande en jätte i portföljen (78%) men som går finfint. Jag stannar kvar på detta tåget.

Bortsett från pengar och finans så borde livet vara bättre - men jag känner mig utarbetad och trött. Ett skäl är att jag drabbats av vissa sömnproblem som innebär att jag vaknar tidigt och sedan inte kan somna om. Behöver komma tillrätta med det här, det har försämrat min livskvalitet rejält den sista månaden. När man sover för lite blir man dessutom lite trögare i huvudet - jag kopplar lite sämre och blir lite mer lättretlig, tyvärr. Idag lördag kunde jag ha sovit så länge jag velat men inte heller idag fungerade det. Klev upp strax före sju och började laga mat till veckan och avfrostade frysen. Så, vad är väl pengar om inte välmåendet finns? Trötthet är tröttande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg