Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Längs vägen - nådens år 2018 i juni månad


Vi går ut ur månaden med en prognos på att nå ett långsiktigt sparande på 20 % och amorteringar på 17 %. Totalt skulle 56 % sparas då inkomsten var en aning högre än förväntat.

Det långsiktiga sparandet - Sunny Days - skulle öka med 1,89 % i avkastning och sparande. Lånen - Loan Days - skulle minska med 0,38 % via amortering.

Månadsbalansen skulle vara 27,69 % som är kvoten mellan sparande och lån. Den totala balansförbättringen skulle vara 22 674 kronor.

Nåddes detta var prognosen för augusti 2029 då vi, eller åtminstone jag, vill göra patron ur i arbetslivet för heltid följande:

Kapital: 2 782 194 riksdaler
Lån: 1 250 302 riksdaler

Så hur blev utfallet? Spännande!

Med ett nödrop nåddes 20 % så som långsiktigt sparande. Månaden var förfärligt dyr och vi levde så som semesterfirare med många utsvävningar och middagar ute. Men det är väl också det som kallas att leva livet? Amorteringarna nådde blott 13 % och sammantaget blev spardelen 47 procent av inkomsterna.

Sunny Days förbättras med drygt 3 % under juni månad, nästan dubbelt så bra som plan. Bakomliggande orsaker är en fortsatt god värdeutveckling under månaden.

Loan Days ökade (!) med 0,05 % vilket naturligtvis är tokigt. En begränsad skada på grund av kreditbalanser men det här behöver revisor Per styra upp framgent.

Månadsbalansen mellan kapital av lån slutar på 27,85 % och en total balansförbättring på 19 616 kronor.

Prognosen till 2029 försämrades till 2 752 460 kronor i kapital och 1 261 288 kronor i lån vilket är på fel håll, självfallet.

Break Even mellan lån och kapital nås december 2024 vilket är en månad framåt jämfört med föregående månad.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg