Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2019 juni


Det känns inte så kul just nu. Inspirationen flödar inte av sig själva, direkt. Värmen och hettan stänger ned min mentala kapacitet och det blir inte mycket gjort eller tänkt. Jag längtar, fastän det inte är rätt sätt, till semestern tretton dagar bort. Jag längtar till för mycket bortom här och nu. Jag räknar ned för mycket till en tidpunkt i framtiden.

Denna månad gick i skuldernas stjärntecken. Istället för att spara i tillräcklig omfattning på lång sikt betades alla skulder av istället. Totalt 34 % av inkomsterna gick denna månad till amorteringar och investeringar.

Detta ledde till att Sunny Days krympte denna månad med 1,13% istället för att pinna på uppåt. Loan Days tog däremot ett rejälare skutt nedåt med 1,54 %.

I det stora hela blev det en balansförbättring på 29 249 kronor vilket är i sin ordning, i runda slängar 5 000 kronor bättre än budgeterat.

Målet att spara eller amortera 51 % av inkomsterna kommer ständigt på skam trots att vi oftast drar in mer än budget. Vi får fortsätta att försöka i god anda att nå detta mål.

Tills dess hoppas jag på en lite svalare tillvaro så jag kan tänka igen. Nu är jag alltför zoombielik.


Kommentarer

Populära inlägg