Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Behålla


Att banta brukar vara en dålig idé. Man håller igen rejält, går ned i vikt men sedan följer ny frossa och något kilo upp på vågen jämfört med när man började. Gäller detsamma om man försöker köra en köpfri månad? Blir det ett uppdämt behov som sedan behöver hanteras?

Ett förslappat leverne under sommaren som sedan fortsatte under september är en nagel i mitt öga. Det går att göra bättre. Så kanske oktober ska vara en månad av sot och aska? Jag när tanken. Det finns så mycket jag inte behöver.

En utgiftsfrysning kan det kallas. Jag väljer en period på en vecka, en månad eller kanske sex månader där vi inte konsumerat något vi absolut inte behöver. En morot kanske behövs - varför göra det här? En resa kanske? Få ned kredikortet till noll? Jag tror att det är viktigt att ha ett målsnöre så sannolikt börjar vi med en månad.

Pallar man inte med det här kan man ju satsa på en spenderfri dag i veckan. Eller i månaden. Alla sätt är bra bara de blir av. Det finns fler än så.

Klipp sönder kreditkortet, det är snabbt och effektivt. Byt ut en dyr vana till en billigare. Använd en budget.

Oktober ska bli en sådan här snålmånad. Det bör funka. Långt till jul. Och inga långhelger. Så får det bli.






Kommentarer

Populära inlägg