Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2019 oktober


Jag gör en tidig månadsbrytning för oktober eftersom månadsskiftet sker vid en olycklig tidpunkt. Det sparande som inte redan kommit med under denna månad får bokföras på november istället.

Strävan har varit att hålla igen på kostnader och det har lyckats ganska väl, så här långt. Lönerna var goda även denna månad trots min arbetstid på 90 procent.

Sparandedelen landade på 27 % vilket är långt under mål. Det här är en oroväckande trend som behöver brytas. Sunny Days steg med 1,54 % till trots eller 12 840 kronor. 

Belåningen sjönk rejält med 0,77 % eller 19 118 kronor och Loan Days fortsätter sin färd utför vilket är positivt, så klart.

Kapital av lån steg till 34,54 % (33,75 %) eller en balansförbättring på 31 958 kronor.

Månadens siffror i Pension Days™ tappade något under månaden. Ökning blev det dock på grund av insatt kapital med 841 kronor eller 0,02 %. Fördelningen är fortsatt 57 % inkomstpension, 34 % tjänstepension och 9 % premiepension. Inkluderar jag guldhönan utgör denna fortsatt 11 %.

Det så kallade uttagsbeloppet vars mål är tjugotusen kronor per månad steg till 4 710 kronor (+71 kronor).

Sunny Days målbelopp steg från 2 759 578 kronor till 2 778 955 kronor (+19 377 kronor).

Boken är därmed stängd för oktober.

Kommentarer

Populära inlägg