Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Optimal arbetsplats


Inatt drömde jag, med vånda, att jag inte fick ihop min fakturering. Det här var på jobbet och jag arbetade som konsult. En kollega gav mig rådet att jag måste få ihop fler fakturerbara timmar för annars var risken stor att jag blev uppsagd. Som tur var så vaknade jag men det tog en stund innan jag insåg att jag inte arbetade som konsult länge. Och det var ju bra eftersom jag lämnade konsultlivet av ett antal anledningar. Exempelvis vill jag inte vara konsult mer i den eviga jakten på att pungslå kunderna med remarkabla timpriser.

I en lågkonjunktur ska man inte vara kräsen men att utvärdera sin arbetsplats är en god idé. Du tillbringar ju så mycket tid där varje vecka och det är ju inte konstigt om denna tid även påverkar din andra tid. Dåligheter på jobbet tenderar att spilla över på din fritid. Söndagsångest, kanske?

Jag gjorde en viktning av vad jag ser som väsentligt på en arbetsplats. Det är ju faktorer som kollegor, lön och arbetsuppgifter. Men också möjligheter som att gå ned i tid och kompetensutveckling. Jag gjorde en sådan för ett antal arbetsplatser jag haft och en variant som var optimal där jag viktat utifrån vad som är rätt för mig. Exempelvis är tjänstepension viktigare för mig än att gå ned i tid.

En perfekt arbetsplats så så klart har betyg 5 på allt men en sådan finns nog inte. Istället blir min optimala arbetsplats en med medelvärde 18,5. Min nya arbetsplats får också bäst betyg enligt min viktning.

Vad jag vill säga med det här är att om du är på en arbetsplats där du medvetet känner att något är fantastiskt bra medan något annat är skräp så behöver du ändå vikta dessa mot varandra - vad är viktigast? Och börjar du fundera i dessa banor hittar du nog ett antal punkter som du kan betygssätta.

Naturligvis är det svårt att hitta en arbetsplats som uppfyller dina drömmar men att göra analysen ger dig åtminstone verktygen du behöver för att göra om och rätt.


Kommentarer

Populära inlägg