Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2020 Maj


Maj har varit en rik månad - rik på upplevelse, svensk försommar och roligt på jobbet. Även om jag arbetar mest heltid hemifrån har det varit behagligt tack vare möjligheten att sticka ut näsan genom ytterdörren och njuta av den storslagna verkligheten bortom dataskärm och skypemöten. Vi gör ett litet bokslut på månaden som gick.
Etthundratolv månader kvar i nedräkningen till noll. Vad bjöd den månaden på? En mindre renovering drog en del pengar i budgeten. Vackra blomster till trädgården och lite extravaganta livsmedel har också kostat lite mer än vanligt. Lönerna gled in så som normalt utan extravaganser på den nivån som två heltider utan frånvaro ger. Kostnaderna i stort hamnar på Loan Days där krediter härbärgeras tills de betalas påkommande månad. 

Vi nådde ett totalt sparande på 43% av inkomsterna och av dessa var 22% långsiktigt och 6% amorteringar. Det innebar att Sunny Days steg med 2% där värdeförändringen var blygsamma 0,2% vilket då inte når mål. Vi hoppas på god värdeutveckling i juni men det är också enbart hopp. Världen är rörig och sommartrötthet för börsen är vanligt efter rapporteringssäsongen. Juni kommer inte att bli en stark sparmånad men kanske augusti och september kan bli det. 

Skulderna ökade under månaden vilket beror av renoveringskostnaden. Ökningen var 0,3% vilket motsvarar sjutusen kronor. Därmed utgör Loan Days 270% av vårt kapital exklusive bostaden vilket är en positiv förbättring med 5%. Räntekostnader totalt ligger på 2 199 kronor.

Pensionerna repar sig lite till och Pension Days lyfter med 0,26%. Det totala tappet sedan årsskiftet är ändå fortfarande 6%. 

Vårt totala kapital skulle med dagens leverne räcka tills den 17 januari 2021. Enligt månadsuttag är räckvidden just nu 45 månader.

Jag stänger nu boken och njuter vidare i solen väl förvissad om att allt blir bra.

Kommentarer

Populära inlägg