Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2020 juni


Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.

Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare.

Eftersom vi betalade av vår lilla renovering så sjönk Loan Days med 0,63% totalt eller 15 327 kronor. Balansförbättringen mellan lån och kapital blev 30 477 kronor. Förändringen totalt sedan årsskiftet är ned med 0,95% vilket är klent.   

Pensionerna repar sig lite till och Pension Days lyfter med 0,44%. Det totala tappet sedan årsskiftet är ändå fortfarande inte upphunnit. 

Vårt totala kapital skulle med dagens leverne räcka tills den 27 juni 2021. Enligt månadsuttag är räckvidden just nu 46 månader.

Finansresan började 2011 då vi flyttade till vår dyra villa. Prognosen för 2020 innebär att vi nästan når 24% i amortering av lånen sedan dess och att kapitalet stigit med 270%. Skuldkvoten har gått från 461% till 307%. Kapital av skulder har stigit från 9% till 41%. Resan slutar 2029 med prognosen 270% i skuldkvot, 137% i kapital av skulder, 34% amorterade skulder och kaptialtillväxt totalt på 978%. Prognoser är alltid skrattretande för högre makter, dock. 

Månaden är därmed stängd och vi njuter vidare av sommarljuset, sommarljuden och stillheten i ledigheten.

Kommentarer

Populära inlägg