Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Månadssummering 2020 juli


Lata dagar och ett avsiktligt avståndstagande från datorer, mobiltelefon och sociala medier. Inser att de senare inte är så bra för mig. Så som en modern människa men med stoiska funderingar är det också helt rätt - det finns så oerhört mycket som jag inte ska lägga tid på och där innefattas allt det jag inte kan påverka. Och de sociala medierna innehåller essensen av mänsklig dumhet som kan göra mig upprörd helt i onödan. Jag fann så mycket tid över utanför denna sinnessjuka värld.
Oavsett så har tiden förflutit och juli månad inleddes med ett par arbetsveckor och avslutades med semesterdagar i lättjans tecken. Inga längre semesterresor utan mycket bara vara i vår egen del av världen. Lönerna kom in med ett rejält överskott och semesterersättning som garnering. Ett långsiktigt sparande på 13% och totalt på 22% blev ett något magert resultat. Återigen en negativ avkastning på Sunny Days på 0,61% och uppgången totalt stannade på 0,39%. Sedan årsskiftet ligger förändringen på 9,17% totalt. Jag summerar det som en trött och avmätt sommarmånad.

Loan Days sjönk inte alls eller extremt lite. 194 kronor lägre belåningen i sin helhet! Sedan årsskiftet är belåningen ned med 0,96% och det är skrattretande lite. 

Ytterligare en mindre förbättring på Pension Days som ökade med 0,17%. Tappet sedan februari är fortfarande inte inhämtat och det ser svårt ut att ens göra det under resterande av året. 

Vårt totala kapital skulle med dagens leverne räcka tills den 9 augusti 2021. Enligt månadsuttag är räckvidden just nu 46 månader.

Familjen Penning är inga extremsparare utan vi lever gott. Samtidigt kan vi spara mer än 20% av våra inkomster utan att blinka. Vi har under sommaren träffat en del vänner som trots inkomster som överträffar våra har svårt att spara. Jag har aldrig vågat fråga vart alla pengar tar vägen.

Därmed stänger vi boken för juli månad i nådens år 2020.

Kommentarer

  1. Vart har du tagit vägen? Tycker om det du skriver och läser gärna för att det ofta får mig att tänka till. Skulle gärna velat kunna formulera något smart kommentar ibland, men med lite utbildning försöker jag se bortom horisonten så svaren uteblir. Hoppas du återkommer?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marianne. Jag vet inte. Inspirationen tog slut, det kändes som om min penna inte hade mera att ge. Men vem kan sia om framtiden. Må väl.

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg