Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

En härlig jul

En försvinnande behaglig jul har det varit för mig och min familj. Allt har förflutit i ett behagligt tempo - julfirande, god mat och julklappar. Jag har minsann inte tänkt en enda minut på varken fonder eller pengar. :-)

Det känns bra att vara hemma några dagar tillsammans med fru och barn, ta det lite lugnt och hinna med att umgås utan logistiska snabbmöten (hämta, lämna, handla). Idag torsdag jobbar dock frugan men jag är hemma med barnen och tar det lugnt. Imorgon ska jag dock in och göra en 2007-röj på skrivbord och bland e-posten så att jag efter helgerna är redo för 2008 års utmaningar.

Idag kom också morgontidningen som jag längtat efter. Ingen tidning till frukost är andefattigt för mig. Läste där att januari månad är årets fattigaste månad. Det är kanske inte så svårt att förstå. De flesta fick sin lön den 21 december i år och mycket har väl handlats dagarna före jul och även nu i mellandagarna shoppas det väl friskt. Och då utan en tanke på att nästa lön dröjer 35 dagar eller mer? Lyxfällan julspecial!

Kronofogden kavlar nu upp ärmarna inför 2008. Betalningsföreläggandena bara ökar. Ganska kul är det dock att folk säljer sina oönskade julklappar på nätet, till exempel på Blocket. Det är därför vår familj slutat att köpa julklappar vuxna emellan, om man nu inte hittar något perfekt. Prylar som mottagaren inte vill ha är ett sorgligt slöseri med både pengar och naturresurser.

Nu ska jag betala årets sista räkningar som är barnomsorgen och TV-avgiften. Sedan återstår en flaska mousserande till nyår därefter är det ekonomiska 2007-året över.

December månad ska bli en generalrepetition för Måste, Spara och Vill. En bra träning även om utfallet inte ser lika bra ut. Vår Måste är för tjock helt enkelt. Men jag ser fram emot att göra både ett månadsavslut och ett årsavslut strax efter nyårsklockorna har klämtat färdigt.

Hoppas er jul varit underbar - nu tillönskas ni ett riktigt gott slut 2007.

Kommentarer

  1. mitt "måste" är också alldeles för tjock och lär inte minska så mycket nästa år iaf, men nästa så...
    ha gott

    SvaraRadera
  2. hej!
    vad va det du sa om simplicity indien? den ligger på 100% nu
    *yeeehaaaa*

    SvaraRadera
  3. God fortsättning på dig! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg