Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte. Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprak

Kursvinnare

Jag har blivit medlem i Aktiespararna eftersom det kändes som en bra väg in i - aktiesparandet. Och i medlemspaketet så medföljde en CD-skiva med ett program som heter 'Hitta kursvinnare'. Det var inte dåligt, men jag är ju skeptisk av naturen.

Kan denna programvara hjälpa mig att bli en framgångsrik aktiesparare, tro? Nåväl, jag håller på att installera under tiden jag skriver detta.

Jag har också gått med i Skattebetalarna, varför jag gjorde det kan läsas här. Jag fick min första tidning idag. Och i den står det att var åttonde svensk tycker att svartjobb är helt OK. Är jag förvånad?

Så, nu var installationen klar. Vad hittar jag då här? Jo, det finns en funktion för fundamental analys (det gillar jag). Att hitta bra aktier via vinstutveckling, lönsamhetsanalys och vinstprognos ligger i min linje för att investera. Det finns också en funktion för teknisk analys, men detta är inte för mig. Men jag ska ta och utvärdera programmet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Lustigt, i veckan köpte jag Hitta Kursvinnare och gick med i aktiespararna för att få det billigare.
  Jag är mer intresserad av den tekniska analysen i programmet snarare än FA:n.

  SvaraRadera
 2. Tack för inspiration! Har du något bra litteraturtips? Har aldrig läst en bok om ekonomi i hela mitt liv! Engelska är ingen hindring.....

  SvaraRadera
 3. Patrik, har du god erfarenhet av att handla med aktier utifrån teknisk analys?

  Grön, jag har några tips här på hemsidan i vänster kolumn.

  SvaraRadera
 4. hrmpff...eeh, får visst tvätta glasögonen.......

  SvaraRadera
 5. grön,
  Jag kan rekommendera Tradingguiden av Jonas Bernhardsson. Den är relativt heltäckande, välskriven och intressant. Bra bok att börja med om man inte läst något tidigare.

  per,
  nej det kan jag väl inte påstå. Jag har börjat läsa på ordenligt nu i år. Har läst Boken om Teknisk Analys som jag iofs inte tyckte var värst välskriven men eftersom den innehåller många exempel så är den ändå rätt bra som referensbok. Just nu har jag börjat på en gammal bok, Techincal Analysis of the Futures Market av John J. Murphy. Den är tung och är dessutom på engelska men sägs vara given för de som verkligen vill lära sig TA.

  Jag har alltså ingen direkt praktisk erfarnhet av TA men jag har börjat handla på börsen så förhoppningsvis blir det ändring på det :)

  SvaraRadera
 6. En del tycker om teknisk analys, en del tycker om att titta i kaffesump och en del tycker om horoskop. Alla metoderna är lika vetenskapliga...

  SvaraRadera
 7. Hehe - renmagar, att inte förglömma. ;)

  Jag kan personligen inte döma ut tekniska analys då det onekligen finns de som tjänar pengar med dess hjälp. Samtidigt så verkat TA vara lite för mycket gambling för att tilltala mig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg